podizno klizne stijene

Otklopno-klizne stijene pogodne su za uske i skučene prostore kada maksimalno želite iskoristiti prostor u vašem domu i smanjiti gubitke na prostoru koje Vam stvaraju klasična zaokretna balkonska vrata. Također služe kao izlaz na balkon, terasu, vrt, itd.

podizno klizne stijene

Specifikacije

Posebna tehnika GEALAN podizno-kliznih vrata koristi se kada su u pitanju otvori velike površine, tako da se veliki elementi pomiču bez poteškoća. Svejedno jesu li vrata otvorena ili zatvorena, unutrašnjost prostorije ispunjena je svjetlošću.

Zauzimaju vrlo malo prostora u prostoriji jer se najčešće otvaraju unutar debljine zida za razliku od balkonskih vrata koja se najčešće otvaraju prema prostoriji.

Podni priključak sa pragom omogućava nesmetani prolazak. Svojim jedinstvenim dizajnom ne ograničavaju korištenje prostora, budući da se prilikom otvaranja krilo jednostavno podigne i klizanjem otvori na stranu.

Značajke

Elegantno i lagano otvaranje i zatvaranje

Rukovanje moguće samo s jednom rukom

Potrebno je malo snage za pokretanje

Moguća je ugradnja sustava otvaranja pomoću motora

Statika i toplinska izolacija

Ojačanja velikih dimenzija u krilu i okviru daju podizno-kliznim vratima visoki stupanj stabilnosti.

Mogućnost ugradnje stakla do 46mm dubine u kombinaciji sa Gealan S9000 sustavom pružaju optimalne vrijednosti toplisnke i zvučne izolacije.

Zrakopropustnost i vodotijesnost

Ispitivanja pri institutu za prozore i vrata “Rosenheim” pokuzuju najbolje rezultate u okviru zrako-propusnosti (razraed 4 prema DIN EN 12207) i vodotijesnosti (razred 9A – 600 pA – PREMA din en 12208).+385 99 2200 190